Βρετανία: περιορισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητά ο Ντέιβιντ Κάμερον

0

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να αποτρέψει την επανάληψη των ταραχών και λεηλασιών, ενδέχεται να αποτρέψει την χρήση ψηφιακών μέσων επικοινωνίας σε υπόπτους παραβατικών συμπεριφορών.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι η Υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέϊ, θα συναντηθεί με στελέχη των διαδικτυακών εταιρειών Facebook και Twitter, καθώς και με την Research In Motion, κατασκευάστρια του BlackBerry, για να συζητήσουν πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή.

“Όσοι παρακολουθούμε αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες θα μείνουμε έκπληκτοι από το πως οργανωθήκαν με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων,” ο κ. Κάμερον δήλωσε στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ειδικής συζήτησης σχετικά με τις αναταραχές. “Η ελεύθερη ροή των πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για κακό.”

“Και όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την βία πρέπει να τους σταματήσουμε. Γι ‘αυτό και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες και τη συγκεκριμένη βιομηχανία, για να δούμε αν θα ήταν σωστό να σταματήσουν οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω αυτών των ιστοσελίδων και των υπηρεσιών, όταν ξέρουμε ότι σχεδιάζουν τη βία, την αναταραχή και την εγκληματικότητα. “

Ομάδες ακτιβιστών υπέρ της ελευθερίας του λόγου δηλώνουν ότι τέτοιοι περιορισμοί στην χρήση κοινωνικών δικτύων και smartphones θα ήταν δύσκολο να τηρηθούν, ενώ ενδέχεται να παραβιάσουν και βασικές ελευθερίες.

 

Σχόλια