Βρετανία: Πρόστιμα ύψους 500.000 λιρών θα μπορεί να επιβάλει σύντομα ο Επίτροπος Επικοινωνιών

0

Πρόστιμα που θα φθάνουν ακόμα και τις 500.000 λίρες θα μπορεί να επιβάλει σύντομα ο Επίτροπος Επικοινωνιών της Βρετανίας για σοβαρές περιπτώσεις διαρροής δεδομένων.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο του Επιτρόπου, Κρίστοφερ Γκράχαμ, η νέα διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για την εξέλιξη αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 6 Απριλίου, ύστερα από την έγκρισή της από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζακ Στρο.
Το ύψος των προστίμων θα καθορίζεται ύστερα από έρευνα για την αξιολόγηση της βαρύτητας κάθε περίπτωσης και θα εξαρτάται επίσης από το μέγεθος και τα οικονομικά του οργανισμού που θα ελέγχεται για διαρροή δεδομένων. Πρόσθετα κριτήρια θα αποτελούν το αν η διαρροή ήταν σκόπιμη ή όχι και το πόσα προβλήματα προκάλεσε στους θιγόμενους.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί στη Βρετανία πολλές σημαντικές περιπτώσεις απώλειας δεδομένων από μεγάλους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Αμύνης και της υπηρεσίας που εκδίδει τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων στη Γηραιά Αλβιόνα. Σύμφωνα με τον κ. Γκράχαμ, στόχος των νέων, αυστηρών προστίμων είναι «να λειτουργήσουν αποτρεπτικά».

Σχόλια