Βρετανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον νόμο κατά της διαδικτυακής πειρατείας

0

Περισσότερες από 30.000 υπογραφές πολιτών που διαμαρτύρονται γιατί εκτιμούν ότι ο νόμος για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας θα οδηγήσει στο εδώλιο αθώους ανθρώπους, έχουν συγκεντρωθεί στην ιστοσελίδα του Βρετανού πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν.
Ο επίμαχος νόμος για την Ψηφιακή Οικονομία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο έντονης κριτικής, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι οι πραγματικοί πειρατές θα εισβάλλουν μέσω «χάκινγκ» στους ιντερνετικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών και έτσι αυτοί που θα κατηγορούνται τελικά για παράνομο διαμοιρασμό αρχείων και θα απειλούνται μέχρι και με διακοπή της διαδικτυακής σύνδεσής τους θα είναι αθώοι χρήστες του νέου μέσου.
Οι αρμόδιοι υπουργοί επιχειρούν να διασκεδάσουν τους φόβους, λέγοντας ότι οι συνδέσεις θα «τρέχουν» με πιο αργή ταχύτητα ή θα διακόπτονται ως έσχατο μέσο αντιμετώπισης του φαινομένου, και αφού πρώτα επιληφθεί της υπόθεσης η Δικαιοσύνη. Η Ένωση των Παρόχων Διαδικτυακών Υπηρεσιών της Βρετανίας (ISPA) έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εστιάζει εσφαλμένα σε κατασταλτικά μέτρα, αντί να διευκολύνει το νόμιμο «κατέβασμα» περιεχομένου από τον Κυβερνοχώρο.
Ένα άλλο «αγκάθι» στον ίδιο νόμο ξεπεράστηκε, πάντως, καθώς απαλείφθηκε η αρχική πρόβλεψη ότι οι υπουργοί θα μπορούν να τροποποιούν τους υφιστάμενους νόμους για την online πειρατεία χωρίς να χρειάζεται να περάσουν οι νόμοι αυτοί από τη Βουλή προς έγκριση.

Σχόλια