Βρετανική εταιρεία μηνύει τη Microsoft

0

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Microsoft Corp κατέθεσε η βρετανική εταιρεία Datel κατηγορώντας τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του ανταγωνισμού. Η Datel, που εξειδικεύεται στην παραγωγή καρτών μνήμης, κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Microsoft Corp., αφότου η τελευταία παρήγαγε λογισμικό που απευθύνεται στους χρήστες του Xbox 360 και με το οποίο απενεργοποιούνται ελλείψει συμβατότητας οι κάρτες που παράγει η βρετανική εταιρεία.
Ήδη η μήνυση έχει κατόπιν θετικής γνώμης αμερικανής δικαστού υπερβεί όλα τα νομικά εμπόδια με εξαίρεση τη στοιχειοθέτηση κατηγορίας μονοπωλιακών πρακτικών από μέρους της Microsoft στον χώρο των παιχνιδών.
Από την πλευρά της, πάντως, η δημιουργός του Xbox 360 επισημαίνει ότι με την αγορά του προϊόντος υποχρεώνει τους καταναλωτές να περιοριστούν στην αγορά και εφαρμογή προγραμμάτων υπό τον όρο της συμβατότητας με το λογισμικό της παιχνιδομηχανής και ως εκ τούτου επισημαίνει ότι “”οι αγοραστές εν γνώσει τους και εθελοντικά συμφωνούν με την αγορά να μην κάνουν χρήση συσκευών που είναι ασύμβατες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δικηγόροι της Microsoft επικαλούνται προηγούμενη απόφαση επί παρόμοιας υπόθεσης (Apple v. Psystar) κατά την οποία το δικαστήριο απέρριψε όλες τις κατηγορίες κατά της Apple με επιχείρημα ότι η εταιρεία συνόδευε τα προϊόντα τους με αντίστοιχη δήλωση χρήσης μόνο συμβατών συσκευών και προγραμμάτων.
Η Datel στην επιχειρηματολογία της Microsoft αντιτείνει ότι η σχετική δήλωση που συνοδεύει την παιχνιδομηχανή δεν καθιστά σαφή τον περιορισμό και αναφέρει ότι η επί λέξη εφαρμογή της εν λόγω δήλωσης θα σήμαινε ότι ο αγοραστής του Xbox απαγορεύεται να συνδέσει τη συσκευή ακόμη και με την τηλεόρασή του.

Σχόλια