Βρετανός κατηγορείται για την διαχείριση ιστοσελίδων τρομοκρατών

0

Ένας βρετανός κατηγορείται για την συμμετοχή του στην διαχείριση ιστοσελίδων του Διαδικτύου που συγκέντρωναν χρήματα υπέρ των τρομοκρατών, καθώς και ότι προσέφερε διαμονή στην Αγγλία σε τρομοκράτες.

Πρόκειται για τον Syed Talha Ahsan που συνελήφθη στην κατοικία του στο Λονδίνο βάσει κατηγοριών για την ενίσχυση τρομοκρατών και συνωμοσίας για τρομοκρατικές επιθέσεις που του έχει απαγγείλει Δικαστήριο του Κονέκτικατ των Η.Π.Α.

Στην κατοχή του Ahsan βρέθηκαν εμπιστευτικά έγγραφα του αμερικάνικου ναυτικού που αποκάλυπταν κινήσεις των στρατευμάτων.

Ο Ahsan είναι κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση με τον Babar Ahmad, έναν βρετανό τεχνικό υπολογιστών κατά του οποίου το Δικαστήριο του Κονέκτικατ απήγγειλε κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2004.

Και οι δύο κατηγορούνται για τον έλεγχο της λειτουργίας αρκετών ιστοσελίδων, ανάμεσα στις οποίες και η Azzam.com που οι αρχές θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκαν για την στρατολόγηση μελών για την ενίσχυση του δικτύου της Αλ Καϊντα, του καθεστώτος των Ταλιμπάν και τους Τσετσένους αυτονομιστές.

Σχόλια