Βρετανός ποδοσφαιριστής ζητά πληροφορίες χρηστών του twitter

0

Δικηγόροι που εκπροσωπούν Βρετανό επαγγελματία ποδοσφαιριστή ζήτησαν μέσω δικαστηρίου του Λονδίνου στοιχεία χρηστών του twitter, που δημοσίευσαν λεπτομέρειες τις προσωπικής του ζωής.

 Ο αθλητής, που διατηρεί την ανωνυμία του,  κίνησε δικαστικές διαδικασίες μέσω των οποίων κατηγορεί  το twitter ότι  αποκάλυψε λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής, οι οποίες θα έπρεπε  βάσει προηγούμενης δικαστικής απόφασης να παραμείνουν ιδιωτικές.  

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, η δικηγορική εταιρία  Schillings   που εκπροσωπεί τον εν λόγω αθλητή προέβη στην ακόλουθη  δήλωση : «Έχει υποβληθεί αίτημα για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με την παράνομη χρήση του Twitter από περιορισμένο αριθμό ατόμων, που ενδέχεται να έχουν παραβιάσει σχετική δικαστική απόφαση.»

 Το φαινόμενο διαρροής προσωπικών δεδομένων διασημοτήτων στο διαδίκτυο εμφανίζεται όλο και πιο συχνά, ενώ η δικαστική οδός παραμένει η πιο συχνή άμυνα των «πληγέντων».

 Επικριτές των Προσωρινών Διαταγών αναφέρουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα δικαστήρια χρησιμοποιούνται για να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου και να προστατεύσουν  τους διάσημους από τον οποιονδήποτε έλεγχο. Στον αντίποδα οι υποστηρικτές της εν λόγω πρακτικής θεωρούν ότι η συγκεκριμένη είναι ίσως και η μοναδική λύση προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

 

Σχόλια