Βρετανός χάκερ εκδίδεται για να δικαστεί στις ΗΠΑ

0

Τον δρόμο για να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο 43χρονος Γκάρι Μακ Κίννον, ο οποίος κατάφερε να εισβάλει στο δίκτυο υπολογιστών της NASA και του Αμερικανικού Πενταγώνου προκαλώντας ζημιές ύψους 700.000 δολαρίων, άνοιξε η βρετανική Δικαιοσύνη.
Το Εφετείο του Λονδίνου έκρινε ότι η περίπτωση του 43χρονου, ο οποίος πάσχει από μια μορφή αυτισμού, δεν παρουσιάζει «σημεία γενικότερης δημόσιας σημασίας», συνεπώς δεν μπορεί να φθάσει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.
Ο Μακ Κίννον συνελήφθη το 2002, όταν αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές –συμπεριλαμβανομένων συστημάτων του Πενταγώνου και της NASA. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει τότε ότι απλά ήθελε να διαπιστώσει αν υπάρχουν στα αρχεία του αμερικανικού στρατού αναφορές σε εξωγήινους. Οι αρμόδιες αρχές είχαν χαρακτηρίσει την εισβολή του στο δίκτυο του αμερικανικού στρατού ως «τη μεγαλύτερη όλων των εποχών».
Οι δικηγόροι του Μακ Κίννον δηλώνουν έτοιμοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να μπλοκάρουν την έκδοση του εντολέα τους στις ΗΠΑ, όπου σε περίπτωση καταδίκης μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και κάθειρξη 70 ετών.

Σχόλια