“Ψηφιακή διαθήκη” από την Google

0

Η Google, με τη νέα υπηρεσία της για τη «Διαχείριση Ανενεργών Λογαριασμών», δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συντάξουν μια μορφή «ιδιότυπης ψηφιακής διαθήκης», ορίζοντας ποια επιθυμούν να είναι η τύχη των πληροφοριών και των δεδομένων που τους αφορούν σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ανενεργός ή αν αποφασίσουν τη διαγραφή του.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ορίσει ο ίδιος πότε ο λογαριασμός του θα θεωρείται αδρανής καθώς οι επιλογές ποικίλλουν από τρεις (3) έως και δώδεκα (12) μήνες. Με την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ο λογαριασμός θεωρείται ανενεργός και προχωρά η προβλεπόμενη διαδικασία.

«Λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε συχνά το θάνατο, ειδικά τον δικό μας. Ωστόσο, το να σχεδιάζουμε τι θα συμβεί όταν θα έχουμε φύγει είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω. Σήμερα, ξεκινάμε μια νέα εφαρμογή που εξασφαλίζει ότι ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια να διαχειριστεί τα προσωπικά του δεδομένα όταν κλείνει ο λογαριασμός του», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Το ζήτημα της «ψηφιακής κληρονομιάς» των περιεχομένων των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του Google Drive, του Google+ καθώς και των βίντεο του YouTube εγείρει ένα νέο νομικό ζήτημα καθώς στις περισσότερες χώρες, δεν υπάρχουν σχετικές ή σαφείς νομοθετικές διατάξεις.

Σχόλια