Ψηφίζουν οι χρήστες του Facebook για τις προωθούμενες αλλαγές

0

 Η εταιρεία ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι σκοπεύει να τροποποιήσει κάποιους βασικούς κανόνες χρήσης και λειτουργίας του μέσου και συγκεκριμένα σκοπεύει να καταργήσει το σύστημα ψηφοφορίας των χρηστών, να αλλάξει τους όρους ελέγχου της ανταλλαγής μηνυμάτων και να αρχίσει να χρησιμοποιεί συνδυαστικά δεδομένα και πληροφορίες χρηστών θυγατρικών της εταιρειών, όπως το Instagram.

Οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων κυρίως από οργανώσεις, όπως το «Electronic Privacy Information Center» και το «Center for Digital Democracy», οι οποίες απέστειλαν επιστολή στον ιδιοκτήτη του Facebook, Mark Zuckerberg, με την οποία τον καλούσαν να επανεξετάσει τις νέες ρυθμίσεις. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, περισσότεροι από 1 δις. χρήστες του Facebook έχουν κληθεί να εκφράσουν τη δική τους άποψη σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι έχει επιπρόσθετα ζητηθεί η γνώμη αρμόδιων αρχών και φορέων, οι οποίοι θα εξετάσουν τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία.

Την ίδια στιγμή, ιρλανδική ομάδα, η οποία μάχεται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας ισχυριζόμενη ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών δεν είναι επαρκής.

Σχόλια