Ψήφος μέσω Xbox

0

Το δικαίωμα εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους θα αποκτήσουν από τη Δευτέρα οι χρήστες των κονσόλων του Xbox360 στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ενασχόλησης των νέων με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της Microsoft και της οργάνωσης Rock The Vote, η οποία αισιοδοξεί να εγγράψει δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους κάτω των 30 ετών.

Εκτός από την ψηφοφορία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πολιτικές συζητήσεις και δημοσκοπήσεις στη διαδικτυακή υπηρεσία Xbox Live.

«Πρέπει να πάμε εκεί που βρίσκονται οι νέοι Αμερικανοί, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί βρίσκονται στο Xbox 360 και το Xbox Live» δήλωσε στο PC Magazine η Χέδερ Σμιθ, εκτελεστική διευθύντρια της Rock The Vote.

Η Microsoft, η οποία αριθμεί περίπου 12 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Xbox Live σε παγκόσμιο επίπεδο, θα συμμετάσχει επίσης σε συνέδρια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για να ενημερώσει τους πολιτικούς για σύγχρονα θέματα όπως η βία στα βιντεοπαιχνίδια και οι τεχνολογίες προστασίας των ανήλικων χρηστών.

Σχόλια