Δεκάδες συλλήψεις για απάτη στο eBay

0

Στη σύλληψη 34 ατόμων και την έκδοση δέκα ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης κατέληξε ευρεία επιχείρηση της ρουμανικής αστυνομίας σε συνεργασία με τις Τσεχικές αρχές με στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούσαν στη συμμετοχή στις διαδικτυακές δημοπρασίες του eBay.
Οι καταγγέλλοντες ανέφεραν στις αρχές ότι ποτέ δεν τους παραδόθηκαν προϊόντα, που είχαν αγοράσει από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Η αστυνομία, κατόπιν σχετικής έρευνας, εντόπισε σπείρα απατεώνων που είχαν αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης των εξαπατηθέντων χρηστών στο eBay. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η δράση της συγκεκριμένης ομάδας άρχισε το 2006 και έχει προκαλέσει ζημία 800 χιλιάδων ευρώ στα περίπου 800 θύματά της.
Η υπόθεση απασχόλησε και τη Eurojust, ενώ στην επιχείρηση της ρουμανικής αστυνομίας μετείχε και δύναμη του FBI, καθώς η σπείρα είχε “χτυπήσει” χρήστες του eBay και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε μετά το πέρας της επιχείρησης, η εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη Eurojust, δήλωσε ότι “πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα άρτιας συνεργασίας και συντονισμού από την Eurojust. Ήταν μια πολύπλοκη υπόθεση με διεθνικές προεκτάσεις και αποτελούσε προτεραιότητα για την Eurojust”.

Σχόλια