Δεκατρείς εταιρείες κάνουν αναφορά στην Κομισιόν κατά της Google

0

H TripAdvisor προστέθηκε στον κατάλογο των δεκατριών εταιρειών που κατηγορούν την Google ότι καταχράστηκε την δεσπόζουσα θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις αναφορές περί αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

Η επίσημη ανακοίνωση της TripAdvisor για το θέμα ανέφερε τα εξής: «Ελπίζουμε ότι η Επιτροπή θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για να διασφαλίσει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικού και υγιούς ψηφιακού περιβάλλοντος, ώστε να προωθείται η καινοτομία μέσω του διαδικτύου». Σε απάντηση αυτής της ανακοίνωσης εκπρόσωπος της Google τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη εξετάσει την αναφορά της TripAdvisor, αλλά βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή, με σκοπό την διευκόλυνση της έρευνας και την επίλυση του ζητήματος.

Η τωρινή έρευνα της Κομισιόν είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν η μηχανή αναζήτησης Foundem είχε ισχυριστεί ότι οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί η Google αφαιρούν νόμιμους συνδέσμους από τα αποτελέσματα αναζήτησης ανεξαρτήτως της σχετικότητας με αυτό που αναζητά ο χρήστης. Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι να επηρεάζεται τεχνηέντως η κατάταξη των άλλων μηχανών αναζήτησης, ιδίως των πολύ εξειδικευμένων. Το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.
 

Σχόλια