Δέλεαρ για τους χάκερ οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου

0

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών προειδοποιούν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αντιμετωπίζουν ως πρόκληση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και ως εκ τούτου παρατηρήθηκε αύξηση των επιθέσεων στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων.

Στέλεχος της εταιρείας Symantec χαρακτήρισε άνευ προηγουμένου τον όγκο των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων με σχετικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες θέμα πριν από την τελετή έναρξης.

Άλλες εταιρείες επισημαίνουν ότι το διαδίκτυο βρίθει κακόβουλων μηνυμάτων, τα οποία έχουν στόχο να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κατευθύνουν σε ψεύτικες ιστοσελίδες ή σε μηνύματα με παγίδες επισυνάψεις.

Εν τω μεταξύ κάποια από αυτά τα μηνύματα επιχειρούν να ξεγελάσουν τους χρήστες με το δέλεαρ λαχνών των Ολυμπιακών Αγώνων. Το μήνυμα ενθαρρύνει τους χρήστες να ανταποκριθούν και να διεκδικήσουν το βραβείο.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς και οι χάκερ και οι αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων τους αντιμετωπίζουν ως μοναδική ευκαιρία για να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες”, τόνισε ο Κον Μάλομ της Symantec.

“Το κοινό πρέπει να θυμάται ότι δεν πρέπει να ανοίγει μηνύματα ή να κάνει κλικ σε συνδέσεις από άγνωστες πηγές ακόμα κι αν αυτά τα μηνύματα προσφέρουν ή υπόσχονται πολλά χρυσά μετάλλια”, πρόσθεσε ο Κον Μάλομ.

Σχόλια