Δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου η Microsoft

0

Η Microsoft αποφάσισε να μην εφεσιβάλει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, με την οποία υποχρεώνεται να διαθέσει στην αγορά της EE μία νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player. Η απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο, ύστερα από προσφυγή της αμερικανικής εταιρίας κατά των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την Κομισιόν για αντιμονοπωλιακή τακτική.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η νέα έκδοση των Windows θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά τις ερχόμενες βδομάδες. Επιπλέον, με την δικαστική απόφαση υποχρεώνεται να αποκαλύψει στους ανταγωνιστές της στοιχεία του κώδικα των Windows, για την καλύτερη λειτουργία των προϊόντων τους με το λειτουργικό σύστημα.

Πάντως, η Microsoft επικεντρώνει τώρα την προσοχή της στην κύρια έφεση της κατά του συνόλου των κυρώσεων που τηε επέβαλε η Κομισιόν τον περασμένο Μάρτιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία από τις κυρώσεις αυτές ήταν η επιβολή χρηματικής ποινής 497 εκατομμυρίων ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει επιβάλει ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάεταιρίας σε υπόθεση ανταγωνισμού.

Σχόλια