Δεν αρκεί η δικτυακή ουδετερότητα για την καταπολέμηση της πειρατείας

0

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ένωσης Δισκογραφικών Εταιρειών (RIIA) δήλωσε επιφυλακτικός απέναντι στους νέους κανόνες για την ουδετερότητα του διαδικτύου και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επέμβει σε περίπτωση που οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ δεν γίνουν πιο δραστήριοι στην καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας.
Η ακρόαση στην υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδεικνύει ότι η πολυετής συζήτηση για την ουδετερότητα του διαδικτύου έχει αποκτήσει νέα διάσταση εξαιτίας της πειρατείας στο ίντερνετ.
Η ουδετερότητα του διαδικτύου προτάσσει ένα σύστημα το οποίο θα εγγυάται ίση πρόσβαση και ταχύτητες στο διαδίκτυο είτε πρόκειται για την δικτυακή πύλη μιας μεγάλης εταιρείας είτε για την ιστοσελίδα ενός απλού χρήστη.
Ο διευθύνων σύμβουλος του RIIA, Μιτς Μπέινγουολ τόνισε στην υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η πρόταση νόμου για την υιοθέτηση της δικτυακής ουδετερότητας δεν είναι τελείως «λάθος», διότι αντιμετωπίζει ως «παράνομο» το περιεχόμενο στο ίντερνετ που δε σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, τόνισε ότι θα προτιμούσε να αναλάβουν δράση κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο η βιομηχανία της ψυχαγωγίας σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ.
«Ο φόβος μου είναι ότι η νομοθεσία παίρνει χρόνο», είπε ο Μπέινγουολ και πρόσθεσε, «έχουμε ένα πρόβλημα, το οποίο μας καίει σήμερα».

Σχόλια