Δεν ικανοποίησε τις ανταγωνίστριες εταιρείες η πρόταση της Google στην Επιτροπή

0

Η πρόταση συμβιβασμού της Google προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ικανοποίησε τις εταιρείες, οι οποίες έχουν προσφύγει στις ευρωπαϊκές Αρχές κατηγορώντας τον αμερικανικό κολοσσό για εφαρμογή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και για «χειραγώγηση» των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία πρότεινε την εμφάνιση κάποιου διακριτικού χαρακτηριστικού δίπλα από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, τα οποία αφορούν δικές της υπηρεσίες ώστε να καθίσταται σαφές ότι δεν προκύπτουν από την τυπική αναζήτηση αλλά είναι αποτέλεσμα προώθησης. Επίσης, στο πλαίσιο της πρότασης συμβιβασμού, η Google δεσμεύθηκε να προβάλει ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

«Οι προτάσεις της Google θα κάνουν χειρότερη την κατάσταση καθώς θα οδηγήσουν σε επιπλέον διαφήμιση των υπηρεσιών της», δήλωσε ο David Wood, δικηγόρος του Ομίλου ICOMP, μέλη του οποίου είναι αρκετές από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην υπόθεση. Ο Shivaun Raff, CEO της εταιρείας Foundem, μιας εκ των πρώτων εταιρειών που προσέφυγαν στην Επιτροπή για το επίμαχο ζήτημα τόνισε ότι η πρόταση της Google μοιάζει περισσότερο με συμφωνία ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της παρά για πρόταση συμβιβασμού και ολοκλήρωσης της έρευνας της Επιτροπής.

Σχόλια