Δεν μπορεί να ελεγχθεί η συμππεριφορά των χρηστών, υποστηρίζει το Kazaa

0

Να μην κριθεί υπεύθυνο το Kazaa λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των χρηστών του ζήτησαν οι συνήγοροι της εταιρίας από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σίδνεϋ. Η υπόθεση του γνωστού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο εξετάζεται από το δικαστήριο ύστερα από αγωγή των μεγαλύτερων αυστραλιανών δισκογραφικών εταιριών. Με την αγωγή της η μουσική βιομηχανία ζητά να κριθεί η εταιρία Sharman, ιδιοκτήτρια του Kazaa, υπεύθυνη για την παράβαση της πνευματικής ιδιοκτησίας που συντελείται με την ανταλλαγή μουσικών έργων μεταξύ των χρηστών του Internet μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι του Kazaa παραδέχτηκαν ότι ορισμένοι χρήστες παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι η εταιρία δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά τους από τη στιγμή που αποθηκευτεί το πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Παράλληλα, τόνισαν ότι κάθε χρήστης «κατεβάζοντας» το Kazaa δέχεται τον κανονισμό του προγράμματος που ορίζει ότι απαγορεύεται η χρήση του για παράνομο σκοπό και ότι με αυτό τον τρόπο καθίσταται ανεύθυνη η εταιρία για τυχόν παράνομη συμπεριφορά του συνδρομητή.

Οι δισκογραφικές εταιρίες σημειώνουν ότι κάθε μήνα 3 δισεκατομμύρια τραγούδια αποθηκεύονται μέσω του Kazaa, γεγονός που τους κοστίζει εκατομμύρια δολαρίων σε πνευματικά δικαιώματα.

Σχόλια