Διαδικτυακή πλατφόρμα πρόσληψης χάκερ

0

 

Μία πρωτότυπη εταιρεία ιδρύθηκε από δύο Ολλανδούς χάκερ, δραστηριοποιούμενη στην εύρεση και την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων των συστημάτων διαδικτυακής ασφάλειας τεχνολογικών εταιρειών.

Η HackerOne αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί ως μεσάζων ανάμεσα σε εταιρείες, ευάλωτες σε διαδικτυακές επιθέσεις, και σε χάκερ, οι οποίοι εντοπίζουν και επιλύουν τα προβλήματα ασφαλείας των εν λόγω εταιρειών, έναντι αμοιβής. Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως το Twitter και το Yahoo, αλλά και τράπεζες έχουν αναζητήσει χάκερ μέσω της HackerOne, ενώ περίπου 1.500 χάκερ έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους μέσω της πλατφόρμας, επιλύοντας μέχρι στιγμής εννέα χιλιάδες σχετικά αιτήματα. Το εγχείρημα έχει στεφθεί μέχρι στιγμής από επιτυχία, καθώς η εταιρεία λαμβάνει προμήθεια 20% επί της αμοιβής των χάκερ, οι οποίοι έχουν συνολικά αμειφθεί με τρία εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες τους.

Η ιδέα για την δημιουργία της HackerOne προήλθε από την προσπάθεια των ιδρυτών της να διεισδύσουν στα πληροφοριακά συστήματα εκατό τεχνολογικών κολοσσών, ανάμεσα τους το Facebook, το Google, η Apple και η Microsoft, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός έκθεσης των εν λόγω εταιρειών στις διαδικτυακές επιθέσεις. Μετά τον εντοπισμό των τρωτών σημείων, ενημέρωσαν σχετικά τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι οποίες όχι μόνο δεν τους κατήγγειλαν στην αστυνομία, αλλά τους ευχαρίστησαν και προσπάθησαν αμέσως να ενισχύσουν τις διαδικτυακές τους άμυνες.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε εύκολη και επικερδή υπόθεση την ενασχόληση των ταλαντούχων χάκερ με την διαδικτυακή άμυνα», δήλωσε η Katie Moussouris, διευθύντρια στρατηγικής της HackerOne.