Διακανονισμός ύψους 137 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών

0

Το ποσό των 137 εκατομμυρίων δολαρίων δέχθηκε να καταβάλει η εταιρεία Alcatel Lucent SA προκειμένου να διευθετήσει εξωδικαστικά υπόθεση, κατά την οποία το αμερικανικό κράτος την κατηγορεί για δωροδοκίες ξένων αξιωματούχων προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων με χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα παρασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, κατηγορήθηκε για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων στην Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, η Alcatel φέρεται να έδωσε περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια ως “”δώρο”” σε ανθρώπους-κλειδιά ξένων κυβερνήσεων κατά το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2006. Ήδη, η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι από τα συμβόλαια που εξασφάλισε παρανόμως κέρδισε 48 εκατομμύρια δολάρια.
“”Η Alcatel και οι συνεργάτες της δεν κατάφεραν να ελέγξουν και να διερευνήσουν αρκετές καταγγελίες και προειδοποιήσεις, κατά τις οποίες σύμβουλοί της προχωρούσαν σε δωροδοκίες και την εφαρμογή σειράς παράνομων πρακτικών με σκοπό να εξασφαλίσουν κερδοφόρα συμβόλαια.

Σχόλια