Διακοπή λειτουργίας υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων λόγω υποψίας χρήσης της από τον Snowden

0

Το Lavabit, υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, διέκοψε αιφνίδια τη λειτουργίας της, λόγω επαπειλούμενης εμπλοκής με την αμερικανική δικαιοσύνη, καθώς πιστεύεται, ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Edward Snowden, για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με τα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των συνδρομητών του Lavabit [Link], λόγω των υποψιών χρήσης της εν λόγω υπηρεσίας από τον Edward Snowden.

«Έπρεπε να πάρω μια δύσκολη απόφαση, επιλέγοντας μεταξύ στο να διακόψω τη λειτουργία της υπηρεσίας και να συμπράξω σε αδικήματα σε βάρος των αμερικανών πολιτών. Τι πρόκειται να συμβεί τώρα; Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των εγγράφων που απαιτείται για να συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα στον δεύτερο βαθμό. Μια ευνοϊκή απόφαση θα μου επιτρέψει να αναστήσω το Lavabit ως Αμερικανική εταιρεία.», σχολίασε σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ο ιδρυτής του Lavabit, Ladar Levision.

Σημειώνεται τέλος, ότι από την πλευρά των αρμόδιων αμερικανικών αρχών δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, επίσημο σχόλιο.

Σχόλια