Διαμαρτυρία της Greenpeace για τη μη ”πράσινη πορεία” του Twitter

0

H γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace διοργάνωσε συγκέντρωση στην έδρα του κοινωνικού δικτύου Twitter, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την έλλειψη δέσμευσής του σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με μια έκθεση της Greenpeace που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα με τίτλο “Κάνοντας κλικ στο πράσινο”, η οποία ταξινομούσε της μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και διαδικτύου σχετικά με την περιβαλλοντική τους πορεία. Σε αυτήν την ταξινόμηση το Twitter πήρε χαμηλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς: F για την ”ενεργειακή διαφάνεια”, ”ενεργειακή αποδοτικότητα” και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και D για “τη δέσμευση σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Ανάμεσα στις εταιρείες με χαμηλή βαθμολογία βρίσκεται και η Amazon, ενώ η Apple και το Facebook πήραν την υψηλότερη βαθμολογία. Η μελέτη επισημαίνει ότι το 100 τοις εκατό των κέντρων δεδομένων της Apple τροφοδοτούνται από ”καθαρή” ενέργεια, η οποία περιλαμβάνει πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή . Το Facebook και η Google επαινέθηκαν για τη δέσμευσή τους να χρησιμοποιούν 100 τοις εκατό ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η διαμαρτυρία ήταν ένας τρόπος να δεσμευτεί το Twitter στη χρήση 100 τοις εκατό καθαρής ενέργειας – μια υπόσχεση που δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια ως προς τις πηγές ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Το 2010, η Greenpeace κατηγόρησε το Facebook για τα σχέδιά του σχετικά με την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων που θα τροφοδοτούνταν εν μέρει από άνθρακα, ενώ τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, το Facebook είναι ένας από τους ηγέτες του πράσινου διαδικτυακού κινήματος.

 

Σχόλια