Διαρροή δεδομένων 100 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

0

Προσωπικές λεπτομέρειες εκατό εκατομμυρίων μελών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση περί του βαθμού προστασίας των προσωπικών δεδομένων χρηστών, που εφαρμόζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων εν είδει καταλόγου που διακινείται στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμος μέσω των δημοφιλέστερων μηχανών αναζήτησης είναι ένας τεχνικός ονόματι Ron Bowles, ο οποίος δημιούργησε το απαραίτητο λογισμικό ώστε να “τραβήξει” τις πληροφορίες που αναρτούσαν οι συγκεκριμένοι χρήστες του Facebook στα προφίλ τους.
Έως σήμερα, περισσότεροι από 1,000 χρήστες έχουν “κατεβάσει” το συγκεκριμένο αρχείο στους υπολογιστές τους, την ώρα που οργανώσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επαναλαμβάνουν ότι είχαν προειδοποιήσει την ιστοσελίδα για αυτό το ενδεχόμενο. Από την πλευρά του, το Facebook, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι “εκείνοι που χρησιμοποιούν το Facebook διατηρούν ακέραιο το δικαίωμα να μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα που επιθυμούν με όσους επιλέγουν και επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν παραβιάζουν τις επιλογές βαθμού ιδιωτικότητας των χρηστών”. “Πρόκειται”, διατείνεται η εταιρία, “για στοιχεία που τα μέλη της ιστοσελίδας έχουν επιτρέψει να δημοσιοποιηθούν χωρίς κανέναν περιορισμό”.

Σχόλια