Διαρροή δεδομένων από φορητό υπολογιστή του FBI

0

Οι AntiSec με την ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους έναν κατάλογο με πάνω από 12 εκ. Apple iOS συσκευές που συμπεριλαμβάνει UDIDs, ονόματα χρηστών (user names), ονόματα συσκευών, αριθμούς κινητών, διευθύνσεις και λοιπές πληροφορίες∙ τα στοιχεία αυτά προέρχονται στο σύνολό τους από τον φορητό υπολογιστή (laptop) του πράκτορα του FBI.

Επίσης, τονίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κελιά με προσωπικές πληροφορίες των ατόμων της λίστας ήταν κενά αφήνοντας αυτήν ατελή. Ακόμα, σημειώνουν ότι κανένα άλλο αρχείο στον ίδιο φάκελο δεν κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη λίστα ή στο σκοπό δημιουργίας της. Οι AntiSec δηλώνουν ότι δημοσίευσαν ορισμένα μόνο στοιχεία από το 1 εκ. UDID’s κρύβοντας τις προσωπικές πληροφορίες των ατόμων, προκειμένου έτσι να βοηθήσουν ένα σημαντικό αριθμό χρηστών να διαπιστώσει αν η συσκευή του βρίσκεται στην επίμαχη λίστα.

Σκοπός της ενέργειας αυτής των AntiSec είναι να αφυπνίσουν τους πολίτες σχετικά με τις υποψίες που υπάρχουν εδώ και καιρό για το FBI και το φημολογούμενο σύστημα παρακολούθησης πολιτών που φαίνεται να έχει αναπτύξει.

*To UDID είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αριθμών που προσδιορίζει ξεχωριστά κάθε συσκευή iOS.

Σχόλια