Διάσταση απόψεων για την ανακατανομή του ραδιοφάσματος

0

Γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να καθυστερήσει την ψηφοφορία για την αμφιλεγόμενη δημοπρασία ραδιοφάσματος, η οποία έχει ως προϋπόθεση την μετέπειτα δωρεάν παροχής υπηρεσιών ίντερνετ.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ιδιαίτερα η Ντόιτσε Τέλεκομ αντιτίθενται στην πρόταση ανακατανομής του ραδιοφάσματος, διότι εκτιμούν ότι θα δημιουργήσει παρεμβολές.

Ωστόσο, η αμερικανική επιτροπή επισημαίνει ότι οι μηχανικοί της εξέτασαν το θέμα και διαπίστωσαν ότι δεν τίθεται θέμα παρεμβολών.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, Τζέι Ροκφέλερ, ο οποίος θα είναι σύντομα ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου του κογκρέσου θέλει η επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να μην αναλάβει περαιτέρω σημαντικά ζητήματα ενόσω επιβλέπει την μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση.
Στις 17 Φεβρουαρίου, όλα τα αμερικανικά κανάλια με εντολή του κογκρέσου θα πρέπει να μετατρέψουν τις μεταδόσεις τους από αναλογικές σε ψηφιακές.

Σχόλια