Διαταγή για μπλόκο στον διαδικτυακό τζόγο από την πολιτεία της Μινεσότα

0

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησαν από 11 παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να μπλοκάρουν την πρόσβαση όλων των υπολογιστών της πολιτείας σε περίπου 200 ιστοσελίδες με τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα.
Το πολιτειακό τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας ανακάλεσε ομοσπονδιακό νόμο του 1961, ο οποίος απαιτεί από τους “κοινούς φορείς” να μπλοκάρουν τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που προσφέρονται για τζόγο και άλλα τυχερά παιχνιδιά.
Η ιστοσελίδα The Register επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων AP υποστηρίζει ότι η νομική επιχειρηματολογία των αξιωματούχων της Μινεσότα είναι λανθασμένη.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP επικαλείται ανάλυση του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, η οποία υποστηρίζει ότι ο νόμος του 1961 αναφέρεται αποκλειστικά σε τηλεφωνικές εταιρείες που κάνουν απευθείας συναλλαγές με εταιρείες που δέχονται στοιχήματα.
Επιπλέον η διαταγή της πολιτείας της Μινεσότα αφορά ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδικών που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και με τις οποίες οι Αμερικανοί πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν έχουν απευθείας συνδέσεις.
“Πιστεύω ότι πρόκειται για μια προβληματική και παρερμηνευμένη ανάγνωση του νόμου”, δήλωσε ο σύμβουλος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, Τζον Μόρις.

Σχόλια