Διαχειριστής παράνομης ιστοσελίδας το FBI

0

Διαβόητη ιστοσελίδα περιθωριακής ομάδας, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιείτο από το 2006 από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης.

Η ιστοσελίδα DarkMarket ήταν ένα διαδικτυακό φόρουμ ανταλλαγής πληροφοριών για τους επονομαζόμενους “carder”, οι οποίοι αγοράζουν και πωλούν ταυτότητες και πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες που έχουν κλαπεί στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα έγινε πρόσφατα ευρύτερα γνωστή με τη σύλληψη του “Chao”, ενός Τούρκου εγκληματία που κατηγορείται ότι έκλεβε προσωπικά δεδομένα από αυτόματες μηχανές ανάληψης χρημάτων.

Η ιστοσελίδα Wired αποκάλυψε ότι ο βασικός διαχειριστής της DarkMarket ήταν ο αξιωματικός του FBI, Κιθ Μουλάρσκι με το ψευδώνυμο “Master Splynter”.

Η αρμόδια υπηρεσία του FBI υποστήριξε ότι “προσπαθεί να συνεργάζεται με τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές αλλά και επιχειρήσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε θέματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο”.

Πάντως αν και η ιστοσελίδα DarkMarket τελούσε υπό τον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών, οι εγκληματίες δε σταμάτησαν να αγοράζουν και να πωλούν πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες μέσω του φόρουμ.

Σχόλια