Διαζύγιο στον ψηφιακό κόσμο του Second Life

0

Αίτηση διαζυγίου υπέβαλε εξοργισμένη σύζυγος όταν ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της την απατούσε με άλλη στον ψηφιακό κόσμο του Second Life.
Δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι γάμος της 28χρονης Έιμι Τέιλορ με τον 40χρονο Ντέιβιντ Πόλαρντ κατέρρευσε ύστερα από τρία χρόνια συμβίωσης όταν τον συνέλαβε -για δεύτερη μάλιστα φορά- να παρακολουθεί το εικονικό αβατάρ να κάνει έρωτα με τον χαρακτήρα άλλης παίκτριας.
Tο Second Life δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν μια εικονική ζωή στην οποία το αβατάρ τους μπορεί να συνάπτει φιλίες, να αναπτύσσει σχέσεις, να αγοράζει ακίνητα και να ιδρύει επιχειρήσεις, σε ένα φανταστικό κόσμο που διαθέτει το δικό του, εικονικό νόμισμα.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε δωμάτιο συζήτησης στο ίντερνετ το 2005 και παντρεύτηκε τόσο την πραγματική ζωή όσο και σε ένα φαντασμαγορικό, τροπικό σκηνικό του Second Life.
Ο δικηγόρος της Τέιλορ (δικηγόρος και στην πραγματική ζωή) δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα, καθώς όπως είπε πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση διαζυγίου που καλείται να αναλάβει λόγω εμπλοκής του Second Life στην πραγματική ζωή.