Διεθνής Αμνηστία: “Αιγύπτιος μπλόγκερ κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία”

0

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για την κατάσταση ενός Αιγύπτιου μπλόγκερ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται από τις αρχές του μήνα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ο 22χρονος Ντιάα Εντόν Γκαντ συνελήφθη στις 6 του μηνός έξω από το σπίτι του από αξιωματούχους της ασφάλειας, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν ενώ ο νεαρός ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθεια της μητέρας του.
“Έχουμε πληροφορίες ότι κρατείται στην απομόνωση, σε άγνωστη τοποθεσία και ότι υπάρχει κίνδυνος να έχει πέσει θύμα βασανιστηρίων”, αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο.
Το ιστολόγιο του Γκαντ με τίτλο “Εξοργισμένη Φωνή” περιείχε συνθήματα, ειδήσεις και σχόλια υπέρ της Γάζας αλλά και καταγγελίες εις βάρος του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ και των σωμάτων ασφαλείας.
Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, ο Γκαντ είχε πάρει μέρος σε πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.
Η αστυνομία δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τους λόγους σύλληψης του 22χρονου.

Σχόλια