Διευθέτηση αντιδικίας μεταξύ Hewlett Packard και Acer

0

Τέλος στο πολύμηνο μπαράζ αγωγών για προσβολή τίτλων ευρεσιτεχνίας έδωσαν οι κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρονικών υπολογιστών Hewlett-Packard Co και Acer.

Σύμφωνα με την άκρως εμπιστευτική συμφωνία οι δύο εταιρείες καλούνται να αποσύρουν όλες τις αγωγές που κατέθεσαν σε τρία ομοσπονδιακά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και τα αιτήματά τους για τη διεξαγωγή ερευνών από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Acer κατηγόρησε την Hewlett-Packard Development Co για παραβίαση επτά τίτλων ευρεσιτεχνίας.

Η Hewlett-Packard Development Co απάντησε με αγωγή για παραβίαση πατεντών της τον Μάρτιο και διεκδίκησε επιβολή απαγόρευσης των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αμερικάνικη αγορά από την Acer και τη θυγατρική της εταιρία στις ΗΠΑ, Acer America.

Οι επίμαχοι τίτλοι ευρεσιτεχνίας σχετίζονταν με την τεχνολογία ανάγνωσης /εγγραφής οπτικών οδηγών, την τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας στα σημειωματάρια και τον μηχανισμό του ψηφιακού ζυγού τροφοδοσίας σταθερού δυναμικού.

«Ο αντίκτυπος της διευθέτησης δεν είναι μεγάλος και πιστεύουμε ότι τόσο η Acer όσο και η Hewlett-Packard θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στο σκληρό πυρήνα των επιχειρήσεων τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Acer, η οποία θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.