Δικαίωση για αγοραστή κλεμμένου προϊόντος από το eBay

0

Γερμανικό δικαστήριο ακύρωσε καταδικαστική απόφαση εις βάρος 47χρονου προγραμματιστή υπολογιστών, ο οποίος είχε αρχικώς βρεθεί ένοχος για αγορά κλεμμένου προϊόντος από την ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay.
Το καλοκαίρι του 2005 ο 47χρονος αγόρασε σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτων, το οποίο στην ιστοσελίδα eBay διαφημιζόταν ως «ολοκαίνουργιο». Ο 47χρονος αγόρασε το προϊόν στο ένα τρίτο της κανονικής του αξίας.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρσλσρούης έκρινε ότι ο 47χρονος δε γνώριζε ότι επρόκειτο για κλεμμένο σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτων.
Αρχικώς κατώτερο δικαστήριο είχε επιβάλει στον 47χρονο πρόστιμο 1.200 ευρώ λέγοντας ότι η χαμηλή του προϊόντος αποτελούσε ένδειξη κλεμμένου προϊόντος.
Νωρίτερα φέτος ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη ότι η ιστοσελίδα δημοπρασιών οφείλει να λάβει περισσότερα μέτρα για να σταματήσει την πώληση πλαστών αγαθών.
Η σχετική έφεση είχε κατατεθεί από την εταιρία Montres Rolex και τις θυγατρικές της εταιρίες, οι οποίες επί έξι χρόνια βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την eBay για την πώληση πλαστών αντιγράφων των ρολογιών Rolex μέσω της γερμανικής ιστοσελίδας της eBay.
Στις 4 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση της γερμανικής ιστοσελίδας eBay, γιατί, όπως είπε, έπρεπε να αυξηθεί η λίστα και ο όγκος των αγαθών που διατίθενται προς πώληση.

Σχόλια