Δικαίωση για τη Νεοζηλανδή που απολύθηκε λόγω των email

0

Αποζημίωση ύψους 7.150 δολαρίων για άδικη απόλυση απέσπασε μία Νεοζηλανδή, η οποία εκδιώχθηκε από την εργασία της επειδή έστελνε «επιθετικά» ηλεκτρονικά μηνύματα με κεφαλαία κόκκινα γράμματα στους συναδέλφους της.
Η οικονομική σύμβουλος, Βίκι Γουόκερ απολύθηκε από την εταιρεία ProCare Health το Δεκέμβριο του 2007 για έλλειψη καλής συμπεριφοράς και παραβίαση των κανόνων επικοινωνίας στο διαδίκτυο.
Χαρακτηριστικά η εταιρεία υποστήριξε ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Γουόκερ διατάραζαν την «αρμονία στο χώρο εργασίας».
Ωστόσο, η Υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων διαφώνησε και απεφάνθη ότι η Γουόκερ «απομακρύνθηκε αδίκως από την εργασιακή της θέση».
Ο Άλιστερ Ντάμπλετον χαρακτήρισε τη Νεοζηλανδή «ικανότατη εργαζόμενη, η οποία απολύθηκε χωρίς να έχει λάβει ούτε μία προειδοποίηση για το ύφος των μηνυμάτων της».
Η αποζημίωση καλύπτει όλους τους μισθούς που έχασε η Γουόκερ μετά την απόλυσή της και οποιαδήποτε ψυχολογική βλάβη υπέστη εξαιτίας αυτής.
Η Γουόκερ ζήτησε από τους υπαλλήλους γραφείων να είναι πιο προσεκτικοί όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα αφεντικά μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών διότι το οικονομικό, προσωπικό και ψυχολογικό κόστος είναι τεράστιο.
Εξήγησε σχετικά: «Είμαι ανύπαντρη μητέρα με δάνειο. Χρειάστηκε να πάρω δάνειο για να πληρώσω το στεγαστικό δάνειο αλλά και να δανειστώ χρήματα από την αδελφή μου. Σχεδόν με κατέστρεψαν””.

Σχόλια