Δικαίωση για το eBay από τη γαλλική δικαιοσύνη

0

Η εταιρεία καλλυντικών L Oreal έχασε τη δικαστική μάχη εις βάρος της εταιρείας δημοπρασιών στο διαδίκτυο eBay, η οποία κατηγορείτο για πώληση πλαστών προϊόντων μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου η εταιρεία διαδικτυακών δημοπρασιών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την πώληση πλαστών προϊόντων μέσα από την ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία eBay έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες χώρες με τους παραγωγούς των προϊόντων να προσπαθούν να καταλογίσουν ευθύνες στο eBay, επειδή οι χρήστες του πουλούσαν πλαστά προϊόντα στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία έχει κερδίσει κάποιες από αυτές τις υποθέσεις ενώ έχει υποστεί δύο από τις μεγαλύτερες της δικαστικές ήττες στη Γαλλία.

Η εταιρεία των δημοπρασιών στο διαδίκτυο δεν ελέγχει εκ των προτέρων τα επώνυμα προϊόντα που τίθενται προς πώληση. Αναστέλλει, ωστόσο, τις πωλήσεις όταν οι κάτοχοι των δικαιωμάτων επικοινωνήσουν μαζί της για να ενημερώσουν για την ύπαρξη πλαστών προϊόντων στις ιστοσελίδες της.

Οι εταιρείες των επώνυμων προϊόντων υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να επιβαρύνονται με αυτήν την ευθύνη και ότι το eBay οφείλει να τους ενημερώνει για την ύπαρξη και την πώληση πλαστών προϊόντων.

Η L Oreal ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι το eBay αποκομίζει κέρδη από την πώληση των πλαστών αγαθών.

Το δικαστήριο ζήτησε από τις δύο εταιρείες να καταλήξουν από κοινού σε λύση και ήδη οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.