Δικαίωση σε υπόθεση spam για το Facebook

0

Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών επιδίκασε αποζημίωση 873 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, το οποίο είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη εις βάρος ενός Καναδού πολίτη που κατηγορείτο για την αποστολή εκατομμυρίων ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam) από λογαριασμούς μελών του Facebook.

Ο κατηγορούμενος Άνταμ Γκέρμπεζ δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

“Γνωρίζουμε πού βρίσκεται και πού μένει και θα τον αναζητήσουμε για να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση”, δήλωσε ο Σαμ Ο Ρουρκ, ανώτατο στέλεχος του Facebook και πρόσθεσε, “δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσπάσουμε ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης από αυτόν τον τύπο. Αν έχει στη διάθεσή του ένα εκατομμύριο δολάρια, θα του πάρουμε ένα εκατομμύριο δολάρια”.

Ο Σαμ Ο Ρουρκ απέφυγε πάντως να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους πώς κατάφερε το Facebook να συνδέσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα με τον Γκέρμπεζ αλλά διευκρίνισε ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι αποφασισμένη να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη εις βάρος αποστολέων spam.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Facebook διενεργεί νέα έρευνα για να εντοπίσει τον αποστολέα ανεπιθύμητων μηνυμάτων που προσφέρουν κάρτες δώρων σε μέλη της ιστοσελίδας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να ελέγχουμε την ιστοσελίδα και να διασφαλίσουμε ότι το Facebook δε θα καταστεί στόχος των αποστολέων spam”, κατέληξε ο Σαμ Ο Ρουρκ.