Δικαίωση του Facebook σε δικαστική διαμάχη με διαδικτυακό διαφημιστή

0

Αίσιο τέλος είχε για τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook η προσφυγή των υπευθύνων της σε αμερικανικό δικαστήριο κατά του διαφημιστή Σάνφορντ Γουάλας, ο οποίος ασχολείται με το ιντερνετικό μάρκετινγκ.
Δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ έκρινε ότι το Facebook πρέπει να λάβει αποζημίωση ύψους 711,2 εκατομμυρίων δολαρίων για ζημιές που υπέστη εξαιτίας των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) που διέδιδε ο Γουάλας μέσω της ιστοσελίδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιντερνετικός διαφημιστής αποκτούσε πρόσβαση στους λογαριασμούς διαφόρων ατόμων στο Facebook χωρίς την άδειά τους και ανέβαζε ψεύτικα μηνύματα και αναρτήσεις στον «τοίχο» τους (wall), δηλαδή έναν χώρο που παραχωρεί το Facebook στους χρήστες του για να γράφουν και να ανταλλάσσουν δημοσίως μηνύματα με άλλους.
Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters να σχολιάσει την υπόθεση. «Μολονότι δεν περιμένουμε να εισπράξουμε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που μας επιδίκασε το δικαστήριο, ελπίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα λειτουργεί πλέον αποτρεπτικά στο μέλλον», ανέφερε το Facebook στο blog του.

Σχόλια