Δικαστική απόφαση σε βάρος 6 εταιριών για ανεπίκλητα ηλεκτρονικά μηνύματα

0

Ομοσπονδιακός δικαστής στο Λας Βέγκας έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Αμερικανικής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), με την οποία ζητούσε να διαταχθούν 6 εταιρίες να σταματήσουν να στέλνουν στους χρήστες του διαδικτύου ανεπίκλητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα, γνωστά και ως spam emails, με τα οποία τους παρότρυναν να επισκεφτούν πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Η προσφυγή στο δικαστήριο έγινε από το FTC ύστερα από τη διαπίστωση ότι τα spam emails που έστελναν οι εταιρίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της αμερικανικής νομοθεσίας για τα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο του 2003 με τίτλο “Can Spam”, τέτοια μηνύματα πρέπει να έχουν ως τίτλο την προειδοποιητική φράση “Sexually Explicit”, κάτι που δεν είχαν τα emails των 6 εταιριών. Αντ΄αυτού παραπλανούσαν τους αναγνώστες με την προσφορά δωρεάν συνδρομής στις εν λόγω ιστοσελίδες τους.

Είναι η πρώτη φορά που το FTC προσφεύγει στα δικαστήρια για ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά το spamming σεξουαλικού περιεχομένου. Με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, απαγορεύεται πλέον στις 6 εταιρίες να στέλνουν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα, ωστόσο μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Σχόλια