Δικαστική απόφαση σε βάρος της IBM

0

Ομοσπονδιακός Δικαστής στο Ντιτρόιτ της Αμερικής διέταξε την εταιρία IBM να καταβάλει στην Compuware τα έξοδα τα οποία η τελευταία πραγματοποίησε, επειδή παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία της καθυστερημένα, μόλις 3 μήνες πριν τη δικάσιμο της υπόθεσης με διάδικους τις δύο εταιρίες.

Η Compuware είχε ασκήσει αγωγή κατά της IBM τον Μάρτιο του 2002 υποστηρίζοντας ότι έχει αντιγράψει παράνομα τα προϊόντα λογισμικού της και τα επαναπωλεί χρησιμοποιώντας το λογότυπο IBM. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο η ενάγουσα κατηγόρησε την IBM για παρέλκυση της δίκης, καθώς παρουσίασε την τελευταία στιγμή κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση, τα οποία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, μπορεί και να αθωώσουν την εναγομένη, χωρίς η Compuware να έχει τον απαραίτητο χρόνο να εξετάσει τα νέα στοιχεία.

Ο Δικαστής υποχρεώνει την IBM με την απόφασή του να καταβάλει στην Compuware τα επιπλέον έξοδα που πραγματοποίησε εξαιτίας αυτής της ενέργειάς της, ενώ παράλληλα ανέβαλε τη δικάσιμο, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί μετά τον Φεβρουάριο.

Σχόλια