Δικαστική διαμάχη για το εικονικό συνάλλαγμα διαδικτυακού παιχνιδιού

0

Ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκε να απορρίψει ομαδική αγωγή με την οποία κατηγορείται η διαχειρίστρια εταιρεία σειράς διαδικτυακών παιχνιδιών Zynga ότι παραπλανά μέλη του Facebook, οδηγώντας στους στο να κοινοποιούν σε διαφημιστές τον αριθμό του τηλεφώνου και της πιστωτικής τους κάρτας. Ειδικότερα, η εταιρεία κατηγορείται ότι οδηγεί τους χρήστες του διαδικτύου σε αποκάλυψη δεδομένων τους με αντάλλαγμα τη χορήγηση εικονικών χρημάτων, με τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν στα δημοφιλή παιχνίδια “”FarmVille””, “”Mafia Wars”” και “”YoVille!””.
Ενάγουσα, που έπεσε θύμα πλάνης, όπως υποστηρίζει, επισημαίνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για το γενονός ότι αποκαλύπτοντας το τηλέφωνό της θα χρεωνόταν για τη συναλλαγή. Επιπλέον, η ίδια αφηγείται πώς, προκειμένου να πάρει περισσότερο εικονικό συνάλλαγμα, δέχθηκε να δοκιμάσει πράσινο τσάι στο πλαίσιο δωρεάν δοκιμής, για την οποία, όμως, χρεώθηκε τελικά με περισσότερα από 165 δολάρια στην πιστωτική της κάρτα.
Από την πλευρά της η εταιρία ζήτησε την απόρριψη της αγωγής ισχυριζόμενη ότι δεν φέρει ευθύνη για τη δραστηριότητα τρίτων, εν προκειμένω, διαφημιστικών εταιριών. Δείτε το σχετικό αρχείο

Σχόλια