Δικαστική διαμάχη μετά την εξαγορά της Interclick από την Yahoo

0

Ο Michael Katz, ιδρυτής της διαφημιστικής εταιρείας Interclick, η οποία εξαγοράστηκε από την Yahoo έναντι 270 εκ. δολαρίων, κατηγορεί τους υπεύθυνους της αμερικανικής εταιρείας για εξαπάτηση και καταχρηστική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, ο M. Katz συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2011 την εξαγορά της επιχείρησής του από την εταιρεία Yahoo και στο πλαίσιο της συμφωνίας, είχε προβλεφθεί η καταβολή του ποσού του 1.35 εκ. δολαρίων σε δόσεις καθώς και μια σειρά άλλων προνομίων. Η έναρξη της αποπληρωμής είχε οριστεί για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωνόταν τον Ιανουάριο του 2016.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Yahoo ενημέρωσε τον M. Katz ότι η συμφωνία καταγγέλθηκε μονομερώς από την εταιρεία, γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβη προκειμένου να μην καταβληθεί η πρώτη από τις ανωτέρω δόσεις.

Ο M. Katz έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας να αναγνωριστεί ο καταχρηστικός χαρακτήρας της καταγγελίας.

Σχόλια