Δικαστική διαμάχη μεταξύ της Μicrosoft και της Salesforce

0

Με αλληλοκατηγορίες για ιδιοποίηση βιομηχανικής ιδιοκτησίας συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Microsoft και της Salesforce ενώπιον αμερικανικών δικαστηρίων.
Οι δύο πλευρές διασταυρώνουν τα ξίφη τους, την ώρα που αμφότερες οι εταιρίες επιδιώκουν την εγκαθίδρυση διακίνησης λογισμικού και προγραμμάτων τους αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και όχι μέσω εμπορικών καταστημάτων, όπως συνέβαινε έως σήμερα.
Σε αυτόν τον τομέα, η Salesforce θεωρείται πρωτοπόρος, γι αυτό, άλλωστε και κατηγορεί τον αμερικανικό διαδικτυακό γίγαντα για κλοπή πατέντας της, κατά την απόπειρα λειτουργίας σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας διακίνησης λογισμικού από τη Microsoft. Ειδικότερα η Salesforce κατηγορεί τη Microsoft ότι εφήρμοσε κατοχυρωμένη τεχνολογία της κατά τη δημιουργία της πλατφόρμας. Η σχετική μήνυση που άσκησε, βέβαια, ερμηνεύεται από αναλυτές του κλάδου ως απόπειρα αντιποίνων για αντίστοιχη κίνηση της Microsoft τον περασμένο Μάιο και υποστηρίζουν ότι με τις αλληλομηνύσεις τα δύο μέρη ουσιαστικά δημιουργούν προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης.
Από την πλευρά της η Microsoft κατηγορεί τη Salesforce για κλοπή 9 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της.

Σχόλια