Δικαστική διαταγή απομάκρυνσης από ιστοσελίδα αποσπασμάτων του βιβλίου της Σ. Πέιλιν

0

Με εντολή ομοσπονδιακού δικαστή η ιστοσελίδα Gawker καλείται άμεσα να απομακρύνει τα αποσπάσματα από το προς έκδοση βιβλίο της Σάρα Πέιλιν, που είχαν αναρτηθεί τουλάχιστον έως την επίσημη ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου, την 30η Νοεμβρίου. Τα επίμαχα κείμενα απομακρύνθηκαν από τον ιστότοπο, ενώ όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, η ιστοσελίδα οφείλει να απέχει από τη διάδοση, διανομή και καθ οιονδήποτε τρόπο μετάδοση του περιεχομένου του υπό έκδοση βιβλίου της Πέιλιν ως τα τέλη του μήνα.
Αντιδρώντας στην απόφαση, προς την οποία άμεσα συμμορφώθηκε η ιστοσελίδα, οι διαχειριστές της ανήρτησαν το εξής κείμενο:
“Είδατε το απόσπασμα από το βιβλίο της Σάρα Πέιλιν που ανεβάσαμε; Εκείνη το είδε και γράφει με οργή στο Twitter: “Ο εκδοτικός κόσμος διαρρέει αποσπάσματα του βιβλίου μου χωρίς την άδειά μου; Δεν είναι παράνομο αυτό; (Σάρα: Αν το διαβάζεις αυτό είσαι ευπρόσδεκτη! Ίσως χρειάζεσαι ένα λεπτό για να εξοικειωθείς με τον νόμο.)”
Το βιβλίο “”America by Heart””είναι το δεύτερο της Σάρα Πέιλιν και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων την επόμενη Τρίτη. Μετά τις διαρροές στο διαδίκτυο, πάντως, η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε αποσπάσματα του βιβλίου της στο προφίλ της στο Facebook.

Σχόλια