Δικαστική ήττα της Lexmark

0

Το 6ο Τακτικό Εφετείο της Αμερικής στο Σινσινάτι έκανε δεκτή την έφεση της εταιρίας Static Control Components κατά προσωρινής διαταγής που την υποχρέωνε να διακόψει την παραγωγή μικροτσίπ με τα οποία είναι δυνατή η χρήση καρουλιών μελάνης διαφόρων εταιριών σε εκτυπωτές της Lexmark.

Η διαταγή είχε εκδοθεί ύστερα από αγωγή της εταιρίας κατασκευής εκτυπωτών Lexmark κατά της Static Control, ισχυριζόμενη ότι παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Lexmark, όπως και άλλες εταιρίες εκτυπωτών, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, τοποθετεί μικροτσίπ στους εκτυπωτές της, ώστε να λειτουργούν μόνο με συσκευές μελάνης της ίδιας εταιρίας. Χάρη όμως στα μικροτσίπ που κατασκέυαζε η εναγομένη το «μονοπώλιο» αυτό έπαψε να ισχύει, προκαλώντας τη δυασαρέσκεια της Lexmark.

Το Εφετείο στην απόφασή του απορρίπτει τον ισχυρισμό του δικαστή στην προσωρινή διαταγή, ότι η Lexmark έχει πιθανότητες να κερδίσει την αγωγή, και άνοιξε το δρόμο για νέο γύρω ακροαματικών διαδικασιών.

Σχόλια