Δικαστική ήττα της Microsoft στη διαμάχη της με την MBC

0

Ομοσπονδιακό Εφετείο της Αμερικής έκρινε σε βάρος της Microsoft, ύστερα από αγωγή της κατά της εταιρίας MBC Enterprises για παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων. Ειδικότερα, η Microsoft υποστήριζε ότι η MBC αγόραζε λαθραία τα λογισμικά προγράμματα της Windows και Office από την εταιρία Bantech που εδρεύει στο Τέξας και στη συνέχεια τα πουλούσε στην αγορά.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε δεχτεί ότι σε έρευνα του FBI στις εγκαταστάσεις της Bantech είχαν βρεθεί 300 λαθραία προϊόντα της Microsoft τα οποία ήταν έτοιμα να αποσταλούν στην MBC. Ωστόσο, το Εφετείο δεν ενέκρινε την απόφαση αυτή και έστειλε πίσω την υπόθεση στο πρωτοδικείο για επανεξέταση, αφού η δικαστής Mary Beck Briscoe έκρινε ότι βάσει των ισχυρισμών της MBC έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για το εάν αληθεύει το ότι η εταιρία πουλούσε λαθραίο λογισμικό που παραλάμβανε από την Bantech.

Σημειώνεται ότι το 2000 η MBC είχε συμβιβάσει παρόμοια υπόθεση που αφορούσε παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας καταβάλλοντας 93.000 δολάρια στην εταιρία Novell.

Σχόλια