Δικαστική κόντρα Amazon-Apple σχετικά με τον όρο “app store”

0

 To «κατάστημα» έχει την ονομασία «app store» και η Apple, η οποία επιδιώκει να κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη ονομασία έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειμένου να υποχρεώσει την Amazon.com να υιοθετήσει την επωνυμία «Amazon App store for Androids».

Στο πλαίσιο της χθεσινής κατάθεσης των αποδεικτικών εγγράφων εκ μέρους της Amazon.com ενώπιον του δικαστήριου του Oakland της California, οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν ότι ο όρος «app store» είναι εξαιρετικά γενικός για να μπορεί να κατοχυρωθεί υπέρ μιας εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραπλανητική διαφήμιση ή για εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού.

Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους προσκόμισαν έγγραφα του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Cook καθώς και του προκατόχου του, Steve Jobs οι οποίοι φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει ευρύτατα τον όρο «app store» στο πλαίσιο αντιδικίας της Apple με ανταγωνιστικές εταιρείες αναφερόμενοι εν γένει σε ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης εφαρμογών για συσκευές που λειτουργούν με Android λογισμικό. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της Apple δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις ενώ η δικάσιμος για τη συζήτηση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 19 Αυγούστου 2013.

Σχόλια