Δικαστική νίκη της Earthlink εναντίον spammers

0

Με νίκη της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet Earthlink έληξε η δικαστική διαμάχη της με δύο spammers που έστελναν ανεπίκλητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας το δίκτυό της. Οι δύο spammers, ο Ντέιμον Ντεκρεσέντσο και ο Ντέιβιντ Μπέρστιν δέχτηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας τους με την εταιρία να σταματήσουν να στέλνουν τα spam emails και να καταβάλουν στην Earthlink αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση.

Η εταιρία είχε ασκήσει αγωγή σε βάρος των δύο spammers τον Αύγουστο του 2003, υποστηρίζοντας ότι η εναγόμενοι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις στο δίκτυό της μέσω των οποίων είχαν στείλει πάνω από 250 εκατομμύρια emails διαφημίζοντας μεταξύ άλλων προϊόντα για αδυνάτισμα και το Viagra. Η εταιρία θεωρεί ότι οι δύο spammers ανήκουν σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που δρα σε όλη την Αμερική και χρησιμοποιεί κλεμμένες ή πλαστές πιστωτικές κάρτες προκειμένου να ανοίξει λογαριασμούς στην Earthlink και από εκεί να στείλει τα ανεπίκλητα μηνύματα.

Τον Μάιο του 2003 η ίδια εταιρία είχε πετύχει δικαστικό συμβιβασμό ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων με έναν άλλο spammer, τον Χάουαρντ Κάρμακ, ο οποίος είχε στείλει 800 εκατομμύρια spam emails χρησιμοποιώντας το δίκτυό της.

Σχόλια