Δικαστική νίκη της Hewlett-Packard έναντι της Oracle

0

Υπέρ της Hewlett-Packard αποφάνθηκε το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο δίκασε την αγωγή της εταιρείας κατά της Oracle. Η αγωγή αφορούσε παράβαση συμβατικής ενοχής εκ μέρους της Oracle, η οποία τον περασμένο Μάρτιο αποφάσισε να παύσει να κατασκευάζει μορφές του λογισμικού της που να είναι συμβατές με τα υπολογιστικά συστήματα της Hewlett-Packard, τα οποία χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel.
H Oracle από την πλευρά της προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε αναλάβει ποτέ τέτοια συμβατική δέσμευση έναντι της Hewlett-Packard, ο δικαστής όμως έκρινε διαφορετικά υποχρεώνοντας την εταιρεία να συνεχίσει να κάνει τα συστήματά της συμβατά με την πλατφόρμα της Hewlett-Packard.
«Μεταξύ των μερών υπήρχε ιστορικό μακράς εμπιστοσύνης και συνεργασίας και οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τα στελέχη της Oracle ήταν σαφείς και αδιαμφισβήτητες, ενώ η συναλλακτική σχέση αποδείχθηκε επικερδής και για τις δύο πλευρές», έγραφε στο αιτιολογικό της απόφασης ο δικαστής Kleinberg. Ο δικαστής δεν προσδιόρισε το ποσό της αποζημίωσης, το οποίο μάλλον θα καθοριστεί από σώμα ενόρκων. 
 

Σχόλια