Δικαστικός συμβιβασμός 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την Diebold

0

Στο πλαίσιο αγωγής που είχε καταθέσει η πολιτειακή αρχή της Καλιφόρνια κατά της Diebold που είχε προμηθεύσει την Πολιτεία με συσκευές για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, η εταιρία συμφώνησε να έλθει σε συμβιβασμό πληρώνοντας 2,6 εκατομμύρια δολάρια. Η αγωγή είχε ασκηθεί, αφού διαπιστώθηκαν ότι πολλές από τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν λειτουργούσαν σωστά, με αποτέλεσμα να μην είναι αξιόπιστη η χρήση τους κατά τις εκλογές.

Παράλληλα, η Diebold συμφώνησε να πληρώσει χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, στις επαρχίες της Αλαμέντα και του Σαν Ντιέγκο. Ειδικότερα, λόγω ελαττωματικής λειτουργίας στις οθόνες αφής της εταιρίας, τουλάχιστον 6.000 ψηφοφόροι στην Αλαμέντα αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το παραδοσιακό έντυπο ψηφοδέλτιο, ενώ στο Σαν Ντιέγκο υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση των συσκευών.

Ο εισαγγελέας της Καλιφόρνια τόνισε πως σκοπός της αγωγής ήταν να προστατευθεί το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της Diebold δήλωσε ότι με το συμβιβασμό και την αποφυγή μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων, η εταιρία θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των προϊόντων της.

Σχόλια