Δικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα σε Microsoft και Novell

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, η εταιρία κατόρθωσε να έρθει σε συμβιβασμό με την ανταγωνίστριά της Novell, εταιρία που είχε υποστηρίξει τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει τον περασμένο Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος του αμερικανικού κολοσσού. Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, η Microsoft υποχρεούται να καταβάλει στη Novell το ποσό των 536 εκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα την αποχώρηση της τελευταίας από την υπόθεση σε βάρος της Microsoft που εκκκρεμεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η δικαστική διαμάχη των δύο εταιριών αφορούσε το λειτουργικό σύστημα της Novell, με την ονομασία NetWare, και την τακτική αθέμιτου ανταγωνισμού που ακολούθησε η Microsoft. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι η Novell κατέθεσε και δεύτερη αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρίας, αυτή τη φορά για το λογισμικό της πρόγραμμα WordPerfect στην ίδια βάση, συνεχίζοντας έτσι τη δικαστική διαμάχη των δύο εταιριών.

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το αν θα ανασταλούν ή όχι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Microsoft για την αθέμιτη πρακτική ανταγωνισμού που ακολουθούσε.

Σχόλια