Δικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στην Overture και την Geico

0

Με συμβιβασμό έληξε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην ασφαλιστική εταιρία Geico η οποία είχε ασκήσει αγωγή κατά της συνδρομητικής μηχανής αναζήτησης Overture για παράβαση του δικαιώματος χρήσης του σήματός της. Λεπτομέρειες του συμβιβασμού δεν έγιναν γνωστές, η Overture όμως δεν θα υποχρεωθεί να αλλάξει την επιχειρηματική της τακτική, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της.

Μέσω της αγωγής, η οποία είχε ασκηθεί και κατά της Google, η Geico υποστήριζε ότι η Overture παραβιάζει το δικαίωμα στο σήμα της με το να παρουσιάζει στις σελίδες αποτελεσμάτων της συνδέσμους προς ιστοσελίδες ανταγωνιστών της, όταν οι χρήστες ψάχνουν κάτι σχετικό με τη λέξη “Geico”. Ο δικαστής σε προδικαστική του απόφαση έκρινε ότι υφίσταται η παράβαση και ότι με αυτό τον τρόπο η Overture μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες του διαδικτύου σε σχέση με το σήμα της Geico.

Πάντως, η αγωγή κατά της Google εξακολουθεί να υφίσταται και πρόκειται να εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Παρόμοιες αγωγές εκκρεμούν και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, ενώ ενδεχόμενη δικαστική ήττα της Google θα της προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημία, όπως παραδέχεται και η ίδια.

Σχόλια