Δικαστήριο απορρίπτει αίτημα της Microsoft για την ευρωπαϊκή υπόθεση αντιτράστ

0

Η προσπάθεια της Microsoft να κινήσει τις νομικές διαδικασίες στις Η.Π.Α. προκειμένου να υποχρεωθεί η εταιρία Novell να της παρέχει πληροφορίες, που θα χρησιμεύσουν στην υπεράσπιση της στην ευρωπαϊκή υπόθεση αντιτράστ, συνάντησαν την άρνηση του Δικαστηρίου της Βοστόνης που απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Η Κομισιόν επανειλημμένα έχει απορρίψει αιτήματα της Microsoft για πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα, τα οποία χαρακτηρίζει ως εμπιστευτικά, με αποτέλεσμα η εταιρία να εισάγει τα αντίστοιχα αιτήματα ενώπιον των αμερικάνικων Δικαστηρίων.

Ο Δικαστής Mark Wolf έκρινε ότι τυχόν απόφαση του Δικαστηρίου υπέρ της παράδοσης των επίμαχων εγγράφων στην Microsoft, θα παρέκαμπτε και θα υποβάθμιζε του νόμους της ΕΕ που αφορούν την πρόσβαση των διαδίκων σε έγγραφα που ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα.

Πριν από ένα μήνα Δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε παρόμοια αιτήματα της Microsoft κατά της Sun Microsystems και της Oracle, ενώ εκκρεμεί ακόμα η έκδοση απόφασης από Δικαστήριο της Ν. Υόρκης στην αίτηση της Microsoft κατά της IBM.

Σχόλια