Δικαστήριο καταδικάζει την Apple για προσβολή δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας

0

Το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρεία προσέβαλε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της MobileMedia Ideas LLC, τα οποία σχετίζονταν με αποδοχή και απόρριψη κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα.

Η MobileMedia – η οποία εδρεύει στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών- κινήθηκε νομικά εναντίον της Apple το 2010. Αρχικά η εταιρεία ισχυριζόταν ότι η Apple είχε προσβάλει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας από 14 πατέντες για ηλεκτρονικές συσκευές, αργότερα περιόρισε όμως την αγωγή σε τρεις. Ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούσε την φωτογραφική μηχανή κινητών τηλεφώνων, ενώ τα άλλα δύο αφορούσαν στις λειτουργίες αποδοχής ή απόρριψης κλήσεων.

Η MobileMedia διατεινόταν ότι θα υφίστατο ανεπανόρθωτη ζημία, αν επιτρεπόταν στην Apple να χρησιμοποιήσει τις κατοχυρωμένες εφευρέσεις στο iPhone της, χωρίς να καταβάλει σχετική αμοιβή. Εκπρόσωπος της MobileMedia δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη με την εξέλιξη και ότι αισθάνεται δικαιωμένη. Η αποζημίωση που θα οφείλει η Apple στην MobileMedia θα προσδιοριστεί από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο δικαστής, Sue L. Robinson δεν έχει ακόμα προσδιορίσει το ποσό της αποζημίωσης που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ο αμερικανικός κολοσσός και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος για αυτό το σκοπό.

Σχόλια